Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på operationel leasing og finansiel leasing?

Der er flere forskelle på operationel og finansiel leasing, men den egentlige forskel ligger i, om du ønsker at afdrage på bilen over tid eller blot leje den i en periode. Hos FACT Leasing kan begge leasingformer skræddersyes dine behov og være inkl. de tilkøb og services, som du ønsker. 

Du bør derfor vælge leasingform ud fra dine private eller virksomhedens behov og præferencer. Prioriterer du nem adgang til en bil og forudsigelige udgifter, kan operationel leasing måske være det rigtige valg, mens man med finansiel leasing får større fleksibilitet og mulighed for at eje bilen efter endt leasingperiode.

Læs mere om finansiel leasing og operationel leasing

Hvad koster leasing af bil? 

Det er svært at give et eksakt estimat på leasing af bil hos os, da den månedlige ydelse afhænger af din specifikke aftale. Ønsker du en konkret månedligt pris på finansiel leasing? Tag fat i os, så tager vi en uforpligtende dialog og giver en pris på netop den aftale, der matcher dine behov.

Hvad er forskellen på leasing og køb af bil med finansiering?

Forskellen mellem leasing og køb af bil med finansiering er, at leasing normalt involverer en aftalt leasingperiode, hvor man betaler for brugen af bilen, mens man ved køb med finansiering betaler for bilens samlede værdi. På den måde kan man fordele omkostningerne over tid, og er samtidig ikke økonomisk bundet til bilen, hvis man ønsker at skifte den ud efter endt leasingperiode.

Hvilke biler kan jeg lease? 

Hos FACT Leasing gør vi en dyd ud af at finde lige præcis den bil, du søger efter. Vi har ikke et stort udvalg af biler stående, da vi finder bilen ud fra dine ønsker. På den måde kan vi tilbyde et større udvalg af biler og imødekomme kundens specifikke ønsker. 

Vi søger markedet for biler i både Danmark og udlandet, så der er ikke grænser for, hvor din næste bil skal findes. Hos os kan du derfor lease stort set alle slags biler lige fra den mindre bil, til den store stationcar eller dyre sæsonbil. 

Hvilke mulige tilkøb og serviceaftaler kan jeg vælge? 

Hos FACT Leasing samarbejder vi med en række servicevirksomheder, hvorfor vi kan tilbyde vores kunder et bredt udvalg af fordelagtige og fleksible serviceaftaler, herunder: 

  • Landsdækkende service- og reparationsaftale inkl. lånebil
  • Dækaftale
  • Vejhjælp
  • Brændstofsaftale
  • Garanti forsikring mod nedbrud
  • Forsikring

Uanset om du vælger operationel eller finansiel leasing gennem os, så kan du tilpasse aftalen efter dine behov, så den månedlige ydelse er inklusiv de serviceaftaler, du har behov for.

Hjælper I med bortskaffelse af bilen?

Hos FACT Leasing hjælper vi dig gerne af med bilen igen efter endt leasingperiode, uanset om du har en finansiel eller operationel leasingaftale hos os. På den måde skal du ikke bekymre dig om at omsætte bilen efterfølgende. 

Vi hjælper også gerne med at finde din næste leasingbil, så du skal bekymre dig om så lidt som muligt i forbindelse med leasingaftalen.

Hvad er finansiel leasing? 

Finansiel leasing af bil er en form for leasing, hvor du opbygger ejerskab af bilen over tid gennem et månedligt afdrag, der er beregnet ud fra den pågældende leasingaftale.

Sammenlignet med traditionel bilkøb, hvor du betaler for eller låner penge til bilens fulde værdi, betaler du altså væsentligt mindre i afgift, og leasingformen kan således have flere økonomiske og skattemæssige fordele.

Hvad koster finansiel leasing?

Prisen på finansiel leasing varierer fra aftale til aftale og fastsættes ud fra bilens samlede restværdi efter endt aftale. Aftalen kan desuden inkludere forskellige månedlige services, herunder udgifter til vedligeholdelse, reparationer, forsikring og lignende, hvilket påvirker aftalens månedlige ydelse.

Ønsker du en konkret månedligt pris på finansiel leasing? Tag fat i os, så tager vi en uforpligtende dialog og giver en pris på netop den aftale, der matcher dine behov.

Hvordan påvirker bilens værdi leasingaftalen ved finansiel leasing?

Bilens værdi påvirker leasingaftalen ved finansiel leasing, da det fastsætter bilens restværdi ved aftalens udløb. Jo højere restværdi, desto lavere vil den månedlige ydelse normalt være.

Det er vigtigt at have en realistisk forventning til bilens restværdi, da en højere restværdi kan resultere i en højere afgift, hvis man overskrider den fastsatte kilometertal.

Er det muligt at tilpasse bilen til specifikke behov under finansiel leasing?

Ja, det er muligt at tilpasse bilen til specifikke behov under finansiel leasing, da man ejer bilen. Man kan derfor foretage ændringer og tilpasninger af bilen, så længe man respekterer leasingudbyderens regler og vilkår.

Det kan især være en fordel ved vare- eller kassevogne, der skal indrettes til særlige erhvervsmæssige forhold.

Hvordan påvirker leasingaftalen min økonomi ved finansiel leasing? 

Leasingaftalen ved finansiel leasing påvirker ens økonomi, da man betaler en fast månedlig ydelse for brugsretten til bilen. Det kan være en fordel for virksomheder, da man kan sprede udgifterne til bilen over en længere periode.

For privatpersoner kan finansiel leasing også være en fordel, da man undgår at skulle betale den samlede købspris på én gang.

Hvem betaler for vedligeholdelse og reparationer under finansiel leasing?

Ved mange finansielle leasingaftaler er det lejeren, der betaler for vedligeholdelse og reparationer af bilen, da man ejer bilen. Hos FACT Leasing kan disse udgifter dog indgå i de samlede udgifter, så du har bedre overblik over din økonomi og ikke står med løbende uforudsete udgifter.

Er der fri kilometer under finansiel leasing? 

Der er fri km i en finansiel leasingaftale, hvor det dog er vigtigt, at afskrivningen passer på km-forbruget, således der opnås en realistisk restværdi.

Hvad er operationel leasing? 

Operationel leasing er en leasingform, hvor du lejer bilen af leasingudbyderen, i modsætning til almindeligt bilkøb eller finansiel leasing, hvor du betaler afdrag af leasingbilen og kan købe den fri efter endt leasingperiode.

Hvad koster operationel leasing? 

Prisen på operationel leasing varierer fra aftale til aftale, da det afhænger af, hvor mange services du ønsker skal være inkluderet i din månedlige ydelse. Ofte vil en operationel leasingaftale inkludere udgifter til vedligeholdelse, reparationer, forsikring og lignende, så du ikke skal bekymre dig om uforudsete udgifter i forbindelse med bilen.

Ønsker du en konkret månedligt pris på operationel leasing? Tag fat i os, så tager vi en uforpligtende dialog og giver en pris på netop den aftale, der matcher dine behov.

Hvem ejer bilen under operationel leasing?

Under operationel leasing ejer leasingudbyderen bilen, mens lejeren har brugsretten til bilen mod en fast månedlig ydelse. Efter endt leasingperiode giver du derfor bilen videre til leasingudbyderen.

Hvad inkluderer en operationel leasingaftale? 

En operationel leasingaftale inkluderer ofte vedligeholdelse, reparationer, forsikring og andre udgifter relateret til bilen. Lejeren betaler således en fast månedlig ydelse for brugsretten til bilen i den aftalte periode.

Hos FACT Leasing kan du skræddersy din operationelle leasingaftale og vælge alle vores services og tilkøb til eller fra, som du vil. 

Hvad sker der, når leasingperioden udløber?

Når leasingperioden udløber, afleverer du ved operationel leasing bilen tilbage til leasingudbyderen og kan derefter vælge at forny leasingaftalen med en ny bil eller finde andre transportmuligheder. 

Er der fri kilometer under operationel leasing?

Ved operationel leasing fastsættes normalt en begrænsning for antal kørte kilometer i leasingperioden. Hvis man overskrider denne begrænsning, skal man betale en ekstra afgift for overkørt km-pris.

Er operationel leasing skattemæssigt fradragsberettiget?

Operationel leasing af bil kan være skattemæssigt fradragsberettiget for virksomheder. Vi anbefaler dog altid, at du tager fat i en skatterådgiver i forbindelse med leasingaftalen for at sikre korrekt håndtering af leasingudgifterne i regnskabet. 

Kan jeg købe bilen efter endt leasingperiode i en operationel leasingaftale?

Normalt er det ikke muligt at købe bilen efter endt leasingperiode i en operationel leasingaftale, da leasingudbyderen ejer bilen. Ønsker du at købe bilen efter endt leasingperiode, bør du overveje en finansiel leasingaftale i stedet.

Logo ikon
CTA: Skal jeg hjælpe dig?
CTA: Skal jeg hjælpe dig?

Skal vi tage
en snak?

Tag fat i os, så finder vi sammen den
mest ideelle leasingløsning til netop dig.

Kontakt os

bubble